Workshops

 

 

ONDERSTEUNINGSWORKSHOPS

 

 

 

 

Moedige Moeders GO is een samenwerking aangegaan met Arina de Groot. Arina neemt ons mee in een workshop die anders is dan anders en waarin de dramadriehoek centraal zal staan. Zij begeleidt de maandelijkse inloopavonden en is zelf ervaringsdeskundige op het gebied van verslaving.

  • Voor wie?
    Voor iedereen die te maken heeft met afhankelijkheid, verslaving en gebruikersproblematiek, maar zeker ook voor ouders die het moeilijk vinden met hun puber om te gaan en zoeken naar handvatten om te voorkomen dat zij in de problemen komen. 
  • Dus: voor partner/ouders/kinderen (16+), familie/vrienden/collega’s, enz.
  • Wanneer je durft te kiezen voor jezelf en voor je naaste
  • Wanneer je niet meer weet wat je kunt doen en ondersteuning kan gebruiken
  • Wanneer je je afvraagt: hoe ga ik om met mijn verslaafde dierbare?

 

Terugblik seizoen 2017/2018 en vooruitblik

Het eerste jaar van de !k Fullness workshops bij Moedige Moeders Goeree Overflakkee zit erop. Een jaar waarin wij de weerbaarheidstrainingen in een nieuw jasje hebben willen gieten.
Wat betreft de Moedige Moeders is dit goed gelukt, we hebben veel deelnemers mogen verwelkomen en hopelijk ook veel deelnemers de goede weg op mogen helpen. De weg om krachtiger te worden in het omgaan met een verslaafde in de directe omgeving.
Het was niet de opzet om de verslaafde te ‘redden’ , maar wel om de naasten weerbaar te maken, steun en kracht te geven om met de verslaving om te gaan. In de hoop dat hieruit voortvloeit dat dit doorwerkt in de thuissituatie. Waardoor het mogelijk zou zijn daar meer stabiliteit en steun voor de andere gezinsleden én de verslaafde te bieden.
Er waren niet alleen heel dappere moeders, maar ook enkele vaders, dochters en zussen die aansloten bij de workshops. Fantastisch!
Na de zomervakantie wil Moedige Moeders GO graag verder gaan met de workshops van !k Fullness. Een en ander zal op een iets andere manier vorm gaan krijgen. Maar voorlopig nog steeds onder leiding van Arina de Groot.
De eerste helft van de avond zal er voor de nieuwe mensen een kort voorstel rondje plaatsvinden en er is tevens ruimte om ervaringen met elkaar uit te wisselen.
Het tweede deel van de avond zal er een gericht thema behandeld gaan worden,  wat aansluit bij de wensen en behoefte van de deelnemers.
Het is net als in het voorgaande jaar geen enkel probleem wanneer je er niet iedere avond bij bent. Het blijven vrijblijvende inloop workshops, naar behoefte. Voel je welkom!