De eerste weerbaarheidstrainig van 2010 zit er bijna op.

De eerste weerbaarheidstrainig van 2010 zit er bijna op. Moeders en vaders van jongeren met verslavingsproblemen hebben veel geleerd over hoe om te gaan met de problemen die zij in hun gezin ondervinden.
In het najaar zal er opnieuw een training van start gaan. Wilt u meedoen dan is het zaak u snel op te geven. De training staat onder leiding van profesionele krachten.

Een moeder vertelt hoe zij de cursus heeft ervaren:
Ik zag er eerst tegenop om deze cursus te gaan doen, eerlijk gezegd vroeg ik mij af of het echt wel zou helpen. De eerste avond was een soort kennismakingsrondje en werd verteld wat we zoal konden verwachten. Het was voor mij een openbaring dat er nog meer mensen waren met dezelfde problemen al ik. Daar stond ik toch wel van te kijken.
Na die eerste avond wilde ik meteen meer weten en was blij dat ik na veertien dagen weer naar de cursus kon gaan. Allerlei onderwerpen kwamen aan bod, wat ik vooral heel erg belangrijk vond wat het loslaten in liefde. Daar begreep ik in eerste instantie niet veel van. Mijn kind loslaten in zo’n situatie was voor mij een onmogelijke zaak. Toen ik eenmaal begreep wat er met dat loslaten werd bedoeld heb ik het meteen in praktijk gebracht, en met succes moet ik zeggen. Het voelt wel eng maar het is gewoon een noodzaak. Inmiddels is de thuissituatie een stuk verbeterd en ik kan mijn gevoel de baas en laat mijn nuchtere verstand werken. Bij deze wil ik iedere moeder, vader of wel familielid dan ook aanmoedigen om de cursus ik te gaan volgen.

Geef een antwoord