Links

Professionele hulp en zelfhulpgroepen
Verder zoeken? Ga naar afkickkliniekwijzer.nl


 

 

 


Cocaine Anonymous

 • Iedereen die hulp zoekt om te clean te worden en/of clean te blijven is welkom
 • Cocaine Anonymous richt zich op mensen met een verslavingsprobleem, en is niet beperkt tot mensen die alleen/hoofdzakelijk cocaïne gebruikten
 • Sommige deelnemers hebben een programma in de hulpverlening doorlopen, anderen vinden CA op eigen gelegenheid.
 • De enige voorwaarde voor deelname is het verlangen om te stoppen met gebruiken: wie terugvalt, is en blijft steeds welkom

 

 

 


Narcotics Anonymous Nederland

bijeenkomsten in Dirksland en Bruinisse

De verwijzing in onze naam naar verdovende middelen herinnert aan het ontstaan van NA maar is tegenwoordig minder toepasselijk. Herstel bij NA richt zich nu op verslaving en verslavingsgedrag en niet zozeer op het gebruik van een bepaalde drug. Het lidmaatschap beperkt zich niet tot gebruikers van een specifieke drug. Iedereen die een probleem denkt te hebben met een legale of illegale drug, inclusief alcohol, is welkom bij NA.

We zijn een gemeenschap van anonieme leden die alleen bekendstaan met onze voornaam. Zo kunnen verslaafden een bijeenkomst bijwonen zonder bang te hoeven zijn voor nadelige gevolgen in de sociale omgeving. Dit kan een belangrijke rol spelen als iemand overweegt om voor het eerst naar een NA-bijeenkomst te gaan. Anonimiteit draagt tevens bij aan een sfeer van gelijkwaardigheid tijdens een bijeenkomst. Dit helpt om er zeker van te zijn dat de boodschap van herstel die bij NA wordt uitgedragen belangrijker wordt gevonden dan iemands individuele persoonlijkheid of situatie.


Choicesggz

Choices is een erkende tweedelijns GGZ instelling gespecialiseerd in de behandeling van verslaving en de onderliggende problematiek.

Persoonlijke benadering en kleinschaligheid zorgen ervoor
dat de cliënt centraal staat in de behandeling.


MfCare TimeOut en Rehab

Gun jezelf een weekje of langer een TimeOut. Even de dingen voor jezelf op een rijtje zetten en een adviserend gesprek. Mooie toeristische omgeving en gezelschap dat hetzelfde doet. 21euro per dag all in.


Stichting de Stam maakt het mogelijk voor langdurig, voornamelijk aan drugs, verslaafden om in een drugvrije woongemeenschap voorgoed van hun verslaving af te komen en weer een plaats te vinden in de maatschappij.
De woonlocatie is een drugvrije en veilige woonomgeving waar bewoners in groepsverband ongeveer 12 maanden verblijven.


 

 

 

Youz is onderdeel van Antes.
Youz biedt advies en behandeling aan jongeren tot en met 23 jaar die vragen hebben of problemen ondervinden in de omgang met middelen of gok- of gamegedrag. Youz is er ook voor de ouders en/of opvoeders.
Youz adviseert en behandelt jongeren samen met het gezinssysteem. Youz werkt vanuit poliklinische en klinische settings en outreachend in de vorm van jeugdveldwerk en beschikt over gezondheidscoaches op verschillende scholen in de regio.


 

 

 

Brijder is er voor iedereen met een verslavingsprobleem. Heeft u een lichte of een ernstige verslaving? Onze behandeling stemmen we af op wat u wilt en kunt. En natuurlijk op uw omgeving. U staat er niet alleen voor. Brijder is dé specialist. Brijder Verslavingszorg is onderdeel van Parnassia Groep.

 


 • 28 dagen intensieve behandeling
 • Terugval Preventieprogramma
 • Groepsgrootte van 5 personen
 • Veelvuldig 1op1 behandelcontact

 


 

 


SolutionS
biedt u een integrale behandeling van doserings– en verslavingsproblemen zowel ambulant als klinisch, waarbij het 12 Stappen Minnesota Model als basis van onze verslavingszorg wordt gehanteerd. SolutionS richt zich in haar verslavingszorg op iedereen die bewust in het leven staat of wil staan.


Chance4U Crisisopvang

Ben je tussen de 12 en 18 jaar en kun je niet thuisblijven, omdat:

 • Je door je ouders uit huis bent gezet
 • Er thuis sprake is van ruzie en geweld
 • Je bent vastgelopen in een andere instelling
 • Je blowt of andere middelen gebruikt en daardoor thuis of op school vast loopt

Dan is een time-out bij Chance4U van Timon misschien iets voor jou.


Novadic-Kentron  is dé expert voor verslavingszorg en verslavingskunde in Brabant. Een dynamische organisatie, met loyale, professionele en betrokken medewerkers. Letterlijk en figuurlijk dicht bij de cliënt, met vestigingen in heel Brabant en een persoonlijke aanpak, of het nu gaat om preventie, kortdurende of specialistische behandeling of intensieve zorg en begeleiding.


Castle Craig Nederland biedt behandelingen voor alcohol- en drugsverslavingen en bijkomende problematiek. Het behandelaanbod bestaat uit ambulante behandelingen in Den Haag, Amsterdam en Rotterdam. Klinische behandelingwordt aangeboden zowel in Schotland als in Ierland  in onze  gerenommeerde verslavingsklinieken  Castle Craig Hospital en Smarmore Castle.


Ready For Change is opgericht in 2008. Het is een HKZ-gecertificeerde GGZ-instelling die gespecialiseerd is in de behandeling van verslaving en de onderliggende oorzaken van verslaving. Samen met een team van professionals zijn er verschillende behandelprogramma’s ontwikkeld die aansluiten bij jouw hulpvraag.


Vincere wil gezien worden als dé patiëntgerichte verslavingszorginstelling die met haar ketenpartners op efficiënte wijze de best mogelijke effectieve zorg biedt voor haar doelgroepen en baanbrekend is op het gebied van verslavingszorg. Dit wil Vincere bereiken door:

 • De patiënt echt centraal te stellen;
 • Persoonlijke aanpak;
 • Samen te werken met andere organisaties, zodat patiënten optimale steun en zorg krijgen om weer zelfstandig aan de maatschappij te kunnen deelnemen;
 • De overdracht van verslaving van generatie op generatie te doorbreken.Mogelijkheid tot behandeling in Zuid-Afrika

De verslavingszorg van Triora is een van meest succesvolle behandelingen voor verslaving. Ons unieke Triora model richt zich op lichamelijk, geestelijk en sociaal herstel. We besteden ook veel aandacht aan zingeving en spiritualiteit. Wij helpen mensen op weg naar een prettig en zinvol leven zonder gebruik van verslavende middelen. U bent zelf degene die de keuzes maakt.


Gespecialiseerde Jeugd GGZ kliniek

Heeft uw kind of heb jij een gedragsstoornis, verslaving of gedragsprobleem? Zoals ADHD, ADD, ODD, stemmingsproblemen, drugsverslaving, gameverslaving, gokverslaving of faalangst? Yes We Can Clinics is een gespecialiseerde Jeugd GGZ en behandelt volgens unieke, effectieve en beproefde methodes.