Meer comazuipers

Uit een rapport van STAP, de Universiteit Twente en de Reinier de Graaf Groep uit Delft is gebleken dat het aantal comazuipers schrikbarend is toegenomen. In 2007 werden 231 jongeren opgenomen met een alcoholvergiftiging, in 2008 waren dat 288 jongeren een stijging van 13 procent. De eerste helft van 2009 werden 184 jongeren opgenomen. Als deze ontwikkeling zich in 2010 doorzet, betekent dat een stijging van 25 procent.

De gemiddelde leeftijd van de opgenomen jongeren is 15 jaar aldus het rapport. Het gaat om jongeren uit allerlei milieus, meisjes zowel als jongens met meestal een Nederlandse achtergrond. De meeste alcoholslachtoffers hebben tussen de tien en vijftien drankjes op en zijn ongeveer drie uur buiten bewustzijn. Omdat niet alle gevallen worden meegeteld ligt het aantal vele malen hoger. Een uiterst beangstigende ontwikkeling.

Het is belangrijk om zo vroeg mogelijk in te grijpen, alcohol beschadigt de hersenen van de jongeren. Langdurige vergiftiging is voor het jonge lichaam bijzonder schadelijk.

Moedige Moeders Goeree Overflakkee geeft voorlichting en informatie aan ouders en familieleden van jongeren die in de problemen zijn geraakt door alcohol en drugs.

Geef een antwoord