Weerbaarheidscursus Najaar 2012

Bij voldoende deelname start op 22 oktober aanstaande opnieuw de Moedige Moeders Weerbaarheidscursus. Bent u ouder of famielid van een verslaafde jongere, dan kunt u meedoen met deze cursus.

Verslaving binnen het gezin is een moeilijke zaak. Het veroorzaakt onnoemelijk veel ellende voor ouders en andere gezinsleden. Het lijkt wel of er niets anders meer bestaat dan het verslaafde kind. Om uit deze cirkel te stappen kunt u wel wat hulp gebruiken. Deze cursus voorziet hierin omdat de onderwerpen die behandeld worden voor u van groot belang kunnen zijn. Een aantal zaken als; medeafhankelijkheid, manipulatie, grenzen stellen en afwijzing komen aan de orde. Een verslaafde heeft een totaal afwijkend gedrag dan de norm die wij normaal hanteren. Zijn/haar leven speelt zich maar om één ding af en dat is scoren van het middel. Daar wordt alles aan opgeofferd, inclusief de relatie tussen ouders en het kind zelf. Door meer inzicht te krijgen in deze materie zult u weer de regie krijgen over uw eigen leven en dat van de andere gezinsleden.

De cursus is geheel gratis en wordt gehouden in het Wijkcentrum aan de Doetinchemsestraat 27 te Middelharnis. Opgave voor deze cursus kunt u doen door het bellen van de telefonische hulplijn: 06-25295021 of het inschrijfformulier downloaden op deze website.

Aarzel niet langer en geef u op !!