Wat bezielt mijn kind?

Stel je kind doet het plotseling heel slecht op school, de cijfers duiken naar beneden terwijl het voorheen zo’n goede leerling was. Hij/zij is vaak moe en blijft uren op bed liggen. Er gebeuren dingen waar u niet precies de oorzaak van kan achterhalen. Is dit alleen maar pubergedrag of steekt er meer achter. Vragen die dan opkomen zijn; is dit normaal? En als het niet normaal is wat mankeert mijn kind dan? Wat is er aan de hand? Omdat jongemensen in aanraking komen met de meest uiteenlopende middelen is het gevaar aanwezig voor verslavingen op allerlei gebied. Hoe herken je zoiets en is er nog iets aan te doen? Vroegsignalering is bijzonder belangrijk, hoe sneller ingegrepen kan worden des te beter.

Hoe herken ik problemen vroegtijdig is het thema van een avond met Dirk de Boer van De Hoop GGZ uit Dordrecht. Al geruime tijd is Dirk actief door het houden van spreekuren voor jongeren. Hij heeft een langdurige ervaring met jongeren in diverse verslavingsproblemen. Het herkennen en onderkennen hiervan is uiterst belangrijk.

Alle ouders, grootouders en belangstellenden zijn van harte welkom op deze leerzame avond. Deze zal worden gehouden op 21 november in het Dienstencentrum aan de Doetinchemsestraat 27 te Middelharnis. De toegang is gratis en bent welkom vanaf 19.30 uur.