Verslaafd aan Jou dag van het Trimbos instituut

13 februari: Verslaafd aan Jou dag voor ouders van verslaafde kinderen

10 februari 2014

verslaafdaanjouDe derde Verslaafd aan Jou dag staat in het teken van  ouders met een verslaafd kind. Ouders worstelen vaak jarenlang met gevoelens van schuld, schaamte en machteloosheid. Voor de verslaafde die wil stoppen, is er hulp. Maar wat voor steun is er eigenlijk voor de ouders? Op 13 februari biedt de Verslaafd aan Jou dag een chat, acties op Facebook en inloopavonden bij (zelf)hulporganisaties.

De derde Verslaafd aan Jou dag wordt georganiseerd door het Trimbos-instituut en Stichting Coke van Jou. Bij de eerste twee Verslaafd aan Jou dagen waren de reacties zonder uitzondering enthousiast. Naasten van verslaafden waren blij dat er aandacht was voor hun situatie. Een persoon die verslaafd is, staat vaak in het middelpunt van de aandacht. Partners, familieleden en vrienden worden vaak vergeten. Terwijl hun leven soms jarenlang stil staat en wordt getekend door gevoelens van schaamte, schuld, boosheid en vooral machteloosheid. Met de website, Facebookpagina en jaarlijkse dag moedigt Verslaafd aan Jou naasten aan om voor zichzelf steun te vragen bij hun omgeving en (ervarings)deskundigen.

Thema: Ouders van verslaafde kinderen Wie leeft met een verslaafde krijgt te maken met moeilijke situaties. Maar ouders van verslaafde kinderen hebben weer hun specifieke vragen en problemen. Als partner van een verslaafde kun je scheiden, maar een kind blijft je kind. Als ouder wil je alles doen om je kind te helpen, maar waar leg je de grens? En hoe leg je je omgeving uit wat er met je kind aan de hand is? Wat doe je als je kind niet geholpen wil worden? Deze vragen komen dagelijks binnen bij de Alcohol en Drugs Infolijn van het Trimbos-instituut en bij Stichting Coke van Jou.

Verslaafd aan Jou dag: online en in het land De Verslaafd aan Jou dag speelt zich grotendeels op internet af. Op de Facebookpagina van Verslaafd aan Jou zijn rond de 13e  februari een gedichtenactie, weggeefacties van onder andere het boek van René van Collem (ex-drummer Doe Maar) en Verslaafd Aan Jou-pakketten, video’s en discussies te vinden.
Via www.drugsinfo.nl, www.alcoholinfo.nl en www.stichtingcokevanjou.nl kan er gechat worden met verslavingsdeskundigen zoals Bram Bakker (psychiater en publicist). Daarnaast houden een aantal (zelf)hulporganisaties in het land op 13 februari een open dag voor naasten en specifiek ouders van verslaafden.
Meer weten? Houd de Facebookpagina  (https://nl-nl.facebook.com/pages/Verslaafd-aan-jou-Voor-als-je-iemand-kent-die-verslaafd-is/220423254701025) in de gaten. ————————————————–