Jongeren en Alcohol

Donderdagavond 4 oktober komt Joke Ligterink,  schrijfster van het boek  “Onze kinderen en Alcohol”  vertellen over wat alcohol met jongeren doet. We staan er niet vaak bij stil maar alcohol is een giftig middel wat grote schade aanbrengt in het lichaam en in het bijzonder aan de hersenen  van jonge mensen.

Cormazuipen, je hoort er veel over maar wat is het eigenlijk. Dr. Nico v.d. Lely heeft als eerste in Nederland een Alcohol-poli opgezet. Hier komen jongeren terecht die in coma zijn geraakt door alchoholvergiftiging. Samen met Mireille Visser is, in samenwerking met de schrijfster Joke Ligterink, een boek geschreven over dit onderwerp.

 

Omdat alcohol zo makkelijk verkrijgbaar is raken elk weekend jongeren het ziekenhuis in met alle gevolgen van dien. Joke zal op deze avond uitleg geven van de werking en de gevolgen van alcohol op jongeren. Iets wat iedere ouder of opvoeder zal moeten weten.

Tijdens deze avond is ook Sofie van Scheijen aanwezig. Zij zal een aantal situaties schetsen door middel van toneel, die een goed beeld weergeven van jongeren met alcoholproblemen. Sofie is actrice en weet het publiek goed mee te krijgen in het spel. Een uiterst boeiende en levendige manier om situaties uit te beelden die ouders zeker zullen herkennen.

De avond wordt gehouden in de Diekhuus – Beneden Zandpad te Middelharnis. De toegang is vrij. Zaal open vanaf 19.30 uur – aanvang 20.00 uur.