Homeparty’s alcohol en drugs op Goeree Overflakkee

Homeparty’s alcohol en drugs op Goeree-Overflakkee

Uw kind en roken, alcohol, drugs en gamen

 

Maakt u zich als ouder ook wel eens zorgen over uw opgroeiende zoon of dochter? Moet u alcohol verbieden of juist niet? Hoe kan u het gesprek met uw kind aangaan over roken, drugs, alcohol of gamen? Youz,de jongerenmerknaam van Bouman GGZ kan u hierbij helpen. Wij organiseren homeparty’s om met u en andere ouders in gesprek te gaan over genotmiddelen en gamen.

 

De wereld van jongeren breidt zich uit als zij de middelbare schoolleeftijd bereiken. Hierdoor is de kans groot dat ze in contact komen met genotmiddelen zoals alcohol, tabak en cannabis. Het is daarom van belang dat ouders op de hoogte zijn van trends, effecten en risico’s van genotmiddelen.

 

Zou u een keer samen met een preventiewerker met andere ouders over genotmiddelen en opvoeding willen praten? En doet u dit het liefst in een vertrouwde omgeving? Tijdens de homeparty bij u thuis leert u hoe te signaleren of uw kind alcohol of drugs gebruikt, krijgt u handvatten aangereikt door een preventiewerker van Youz om met uw kind in gesprek te gaan over genotmiddelen. Worden dilemma’s in de opvoeding besproken zoals: hoe verbied ik alcohol- en druggebruik van mijn kind als ik zelf rook en drink?,op welke leeftijd sta ik toe dat mijn kind mag drinken ?,hoe kom ik met mijn partner op een lijn over opvoeding en alcohol en drugs? Om meer te weten te komen over de soorten genotmiddelen en de werking hiervan neemt de preventiewerker van Youz een drugskoffer mee

 

Het enige wat u hoeft te doen is vijf of meer andere ouders thuis uit te nodigen. Dit kunnen buren, familie, vrienden of kennissen zijn met kinderen van 9 tot en met 16 jaar. Het tijdstip en het programma worden in overleg bepaald en er zijn geen kosten aan verbonden.

 

Meer informatie:

Wilt u meer informatie en/of zelf een homeparty organiseren op Goeree-Overflakkee neem dan contact op metVincent de Knegt(Youz, afdeling Vroegsignalering en Preventie) via  06-20283608 of v.knegt@youz.nl