Hoe weerbaar is uw tiener?

Wat krijgt uw tiener allemaal aangeboden, op straat, via internet of tijdens een feestje? Bent u altijd op de hoogte waar ze mee bezig zijn? Het is voor een jongere niet eenvoudig om vrij te blijven van alle verleidingen dit hem of haar worden aangeboden. Je bent al gauw een watje als je niet meedoet.

Hoe kunnen wij, als ouders, meehelpen om hen weerbaar te maken tegen opdringerige figuren die hen over de streep willen trekken? In eerste instantie is het belangrijk dat wij zelf op de hoogte zijn van deze zogenaamde aantrekkelijke dingen die op hun pad komen. De manieren waarop dit wordt aangeboden en hoe er weerstand aan te bieden.

Op maandagavond 4 maart is Han v.d. Wagt, outreachend medewerker van Bouman GGZ, te gast bij Moedige Moeders GO om hier met u over te spreken. Zijn jarenlange ervaring in het omgaan met jongeren is een bron van onschatbare waarde. Zijn kennis over de diverse misleidende zaken waar jongeren aan blootstaan kan u veel inzicht geven in de omgang met uw puberende zoon of dochter.

De avond begint om 20.00 uur met een inloop vanaf 19.30 uur. De koffie staat klaar en u bent van harte welkom in het Wijkcentrum aan Doetinchemsestraat 27 te Middelharnis.