Grenzen stellen; lezing door Hans Groeneboer op 27 januari

Hans Groeneboer Het stellen van grenzen binnen het gezin is een lastige zaak. Veel ouders en opvoeders hebben er veel problemen mee. Het is niet leuk om nee te zeggen tegen een kind, zeker niet als er een machtstrijd dreigt te ontstaan.

Wanneer kinderen in de puberteit raken is het grenzen stellen al helemaal geen pretje. Dan gaat het niet meer om je bordje leegeten maar om zaken als; wat doen ze als ze in het weekend gaan stappen? Met wie gaan ze om en waar hangen ze uit?  Hoe ver kun je gaan, wat kun je toelaten en wat niet. Jongeren zijn zeer vindingrijk als zij de grenzen willen doorbreken. Als ouder wil je niet altijd de spelbreker zijn maar tegelijkertijd weet je dat er grenzen moeten zijn.

Hans Groeneboer, als psychotherapeut verbonden aan de Stichting Koinonia zal over dit onderwerp een lezing houden. Hans heeft diverse boeken geschreven die te maken hebben met gezinsverbanden. Zijn boek  “Op de schouders van ouders”  geeft aan hoe belangrijk het voorbeeld is wat ouders en opvoeders aan hun kinderen geven. 

Deze lezing is een aanrader voor iedereen die te maken heeft met opvoeden en begeleiden van kinderen en jongeren. In het bijzonder voor ouders van jongeren die expirimenteren met alcohol en drugs.  In die gevallen is het nog moeilijker om sturing te geven aan het opgroeiende kind.

De lezing wordt gehouden in het Diekhuus aan het Zandpad te Middelharnis. enDe toegang is geheel gratis. De avond begint om 20.00 uur  de zaal is open vanaf 19.30 uur.  Na de pauze is er gelegenheid tot het stellen van vragen.

2 gedachten over “Grenzen stellen; lezing door Hans Groeneboer op 27 januari

  1. Deze ma is geen psychotherapeut, wellicht misschien op papier, maar deze an is een psychopaat, die op valse evangelische voorwenselen, de mensen met een valse filosofie de mens van Christus weghoudt. In die man zit satan in al zijn volledigheid in en je ziet ook dat het geestelijk niet goed zit bij die man zelf, want daar waar de Heer aan het kruis zegt, dat Het Volbracht is; is Hans Groeneboer van meniung dat dit niet het geval is. Volgen we nu een mens of volgen we Christus? In ieder geval volg ik Christus en dan hebben we zulke psychopaten niet nodig.

    Groet, Rob Verbeek.

  2. Deze ma is geen psychotherapeut, wellicht misschien op papier, maar deze an is een psychopaat, die op valse evangelische voorwenselen, de mensen met een valse filosofie de mens van Christus weghoudt. In die man zit satan in al zijn volledigheid in en je ziet ook dat het geestelijk niet goed zit bij die man zelf, want daar waar de Heer aan het kruis zegt, dat Het Volbracht is; is Hans Groeneboer van meniung dat dit niet het geval is. Volgen we nu een mens of volgen we Christus? In ieder geval volg ik Christus en dan hebben we zulke psychopaten niet nodig.

    Groet, Rob Verbeek..

Geef een antwoord