De Vakantie komt eraan

De zomervakanties zijn in zicht!

Velen zullen er naar uitzien om even afstand te nemen van de dagelijkse beslommeringen.

Maar het kan ook zijn dat het woord ‘vakantie’ gemengde gevoelens bij u oproept, b.v. omdat uw puberende zoon of dochter duidelijk te kennen heeft gegeven deze periode naar eigen inzicht in te willen vullen… En eigenlijk vind u het  best moeilijk om hen ‘los ‘te laten omdat u beseft dat ze in een wereld leven, waarin van alles op hen afkomt.

Daarom willen wij als Moedige Moeders u een hart onder de riem steken:denk niet dat uw waarschuwingen en bezorgdheid uw kind niets doen. Het heeft wel degelijk zin met uw opgroeiend e zoon of dochter te praten , hen te informeren over de gevaren van alcohol en drugs, afspraken te maken en grenzen te stellen. Stel uzelf op de hoogte van wat hen bezighoudt. Ze hebben recht op onze (bege)leiding en bescherming, juist omdat ze de ervaring missen om alles op waarde te kunnen schatten.

Ouders vinden het vaak moeilijk deze grenzen aan te geven , omdat ze zich niet in staat achten de invloed van vrienden en  internet het hoofd te bieden. Pubers zullen hun ouders er niet voor bedanken, maar het is een misvatting te denken  dat zij die grenzen niet willen!

De bekende Martine Delfos (psycholoog ) zei het zo : ‘wat volwassenen zouden moeten doen , is om met hun kennis en ervaring de hersenen van pubers op  “aan” te zetten door een mening te geven en hen te stimuleren daarover na te denken.’

Uw mening , uw normen , uw gedrag , ze doen ertoe in de begeleiding van uw kind op weg naar de volwassenheid!

Wilt u meer informatie hoe hier mee om te gaan, bel of mail ons . We hebben diverse brochures of folders voor u . En als u gewoon uw hart wilt luchten,  schroom dan niet contact met ons op te nemen. U kunt ons bellen op 06- 25295021. Valt dit buiten de tijd van 10 tot 22 u. dan kunt u de voice mail inspreken. U wordt altijd teruggebeld.

Bent u van plan mee te doen aan de weerbaarheidtraining die wij in het komend najaar hopen te starten? Kijk dan regelmatig  op  de website www. moedigemoedersgo.nl  en hou de regionale pers in de gaten.

Ons mailadres is : info@moedigemoedersgo.nl

 

Wij wensen u een heel ontspannen vakantie toe!