Weerbaarheidstraining 2017

Weerbaarheidstraining 2017

Vraagt u zich regelmatig af waar die boze buien bij uw kind vandaan komen?
Of dat hij of zij al te maken heeft met vragen rondom alcohol en drugs?
Is mijn kind weerbaar genoeg om nee te zeggen tegen al deze dingen?

Lastige vraagstukken waar we als ouders allemaal mee te maken krijgen en vaak vroeger dan we denken. Ook zijn kinderen en jongeren ontzettend slim in het verdoezelen van allerlei dingen, zoals bijvoorbeeld te veel drinken. Wij als ouders denken dat er niets aan de hand is, terwijl uw kind misschien al regelmatig drinkt of blowt.

Boze buien zijn vaak het gevolg en ook wordt er heel regelmatig een link gezien met jongeren die bijvoorbeeld adhd, add of een andere stoornis hebben, zij zijn vaak extra gevoelig voor dit soort “verleidingen.”  Ook zijn zij extra verslavingsgevoelig en wij als ouders hebben het vaak helaas te laat door. Vervolgens lopen we achter de feiten aan en weten we niet het tij te keren en de rust in huis terug te krijgen. Heftige conflicten tot gevolg. Vaak vallen er harde woorden, waardoor het drinken of bijvoorbeeld blowen bij uw kind alleen maar erger wordt.

Gelukkig zijn er de moedige moeders, die hier op Goeree Overflakkee weerbaarheidstrainingen geven. Deze trainingen leren u om te gaan met dit soort lastige zaken, hoe u en uw evt. partner op een lijn komen, leren grenzen te stellen, en  zeker niet in de laatste plaats hoe blijf ik in gesprek met mijn kind! Enkel straffen en sancties opleggen heeft vaak een averechts effect.

Deze cursus is er dus voor alle ouders/verzorgers, maar zeker ook broers zussen, opa’s en oma’s.

Men krijgt bij de weerbaarheidstrainingen handvaten hoe hier mee om te gaan, of uw kind nu al een notoire drugsgebruiker is of bij verdenking van alcohol en of drugsgebruik. Deze trainingen worden verzorgd door professionele hulpverleners en de moedige moeders en of vaders zelf en zij weten uit eigen ervaring waar U mee te maken heeft met uw kind. Vaak is ook de drempel hoog, men durft er niet mee naar buiten te komen of is er schaamte en krijgt u in gesprekken met andere ouders het gevoel de enige te zijn met dit soort vragen en wellicht vermoedens.

Misschien overbodig te zeggen dat deze traingingen worden gegeven in een veilige omgeving,  waarin u uzelf kunt zijn en veel herkenning zult vinden.

Tijdig handelen helpt echt!

De trainingen worden gegeven op maandag avonden.Er zijn geen kosten aan verbonden. Data van de trainingsavonden: 13/3, 27/3, 10/4, 24/4 en 8/5, van 19.30 tot 21.30 uur. Terugkomavond 29 Mei. Adres: Dienstencentrum, Doetichemsestraat 27 te Middelharnis.